Drogemortel.nl

Waarom Beton Ciré van MPG?

Op zoek naar een industriële, robuuste maar tegelijkertijd huiselijke sfeer? Dan is onze Beton Ciré een echte aanrader! Creëer gemakkelijk je eigen betonlook of als je daar geen tijd voor hebt, hebben wij erkende applicatoren die dat graag voor je doen. Ons betonlook systeem kan eindeloos worden toegepast, denk aan: vloeren, wanden, badkamers, over tegels, etc.

Foto's van klanten

Beton Ciré Assortiment

"Dankzij Beton Ciré creëer je eenvoudig een verfijnde uitstraling aan iedere ruimte in huis!"

Beton Ciré kopen? Bestel Beton Ciré eenvoudig online!

Dankzij Beton Ciré creëer je eenvoudig een verfijnde uitstraling aan iedere ruimte in huis, ook wel de betonlook genoemd. In onze webshop hebben wij naast hoogwaardige Beton Ciré ook alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het beste eindresultaat. MPG (Drogemortel.nl) is dé specialist als het aankomt op het realiseren van de juiste betonlook. We hebben al jaren ervaring in de cement en betonindustrie en helpen je graag verder.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré is een micro coating systeem op basis van cement en hars. In onze emmers vind je dan ook een zakje cement en een jerrycan met hars in de juiste kleur terug. Door de unieke samenstelling kan het systeem bijna op iedere ondergrond worden aangebracht en zorgt het voor een enorme variatie in eindresultaten. Het resultaat kan volledig worden afgestemd op de wensen jezelf of van je klant.

IMG_8870
Beton Ciré kleur 010 - badkame

Waarop kan ik Beton Ciré aanbrengen?

Nagenoeg elke harde ondergrond is geschikt voor het aanbrengen van onze betonlook. Daarbij is het van belang dat de ondergrond stofvrij, egaal, schoon en van eenzelfde materiaal moet zijn. Verder is ons systeem eindeloos toe te passen op de volgende ondergronden;   

Beton Ciré zelf aanbrengen

Onze pakketten zijn met een beetje handigheid en stuc-ervaring prima zelf aan te brengen. Daarnaast hebben we alle benodigdheden uitgelegd in onze Beton Cire handleiding en geven we bij de bestellingen altijd een overzichtelijk stappenplan mee. Liever zien hoe ons systeem stapsgewijs wordt aangebracht? Bekijk dan onze instructievideo’s!

Ongewapend pakket
Gewapend pakket
Metallic pakket

Veelgestelde vragen...

Ja ons systeem is compleet waterdicht. Het systeem is echter niet waterdicht van zichzelf. Tijdens het aanbrengen moet daarom opgepast worden met water. Pas als de lagen coating op het systeem zitten, is het systeem volledig afgesloten.

Wij hebben in totaal 15 verschillende kleuren en drie soorten Metallic Finishes (Bronze, Gold & Silver). 

Het mooie van Beton Ciré is dat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Hoe meer slagen jij met je spaan maakt en hoe vaker je over hetzelfde stukje heen gaat, hoe drukker je eindresultaat zal zijn. Heb jij liever een rustiger eindresultaat? Probeer dan grotere slagen te maken. Voor een gladder resultaat raden we je aan tussen de Beton Ciré lagen door te schuren. Vind jij een grovere structuur juist mooi? Dan hoef je niet te schuren tussen de lagen door. Uiteraard is een gladdere structuur wel iets makkelijker met schoonmaken. 😉

Ons Beton Ciré systeem kan buiten toegepast worden. Daarbij geven wij vaak de voorkeur aan het opbrengen onder een overkapping. Het systeem mag namelijk niet nat worden tijdens het aanbrengen. Daarnaast is het zo dat de coating sneller aangetast kan worden door zonlicht. In principe is dit geen probleem, zolang dit netjes bijgehouden wordt.

Ja die zijn er zeker! Pas op met bijtende schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag (coating) aantasten. Daarnaast dien je ook op te passen met rubber (denk aan; rubbere pootjes van je koffiemachine of een rubbere trekker in de douche). Rubber geeft namelijk een chemische reactie door de weekmakers die in het materiaal zitten. Hierdoor kunnen er vlekken in je Beton Ciré ontstaan, die je er niet meer uitkrijgt.

Yes! Dankzij ons gewapende pakket hoef je geen tegels van je badkamer muur te slopen, maar kun je ons systeem direct over de tegels aanbrengen. Door de glasvezelwapening met een extra onderlaag Beton Ciré zie je niks meer terug van je huidige voegen in het eindresultaat en is het daarnaast ook nog extra stevig.

Ons ongewapende systeem is ongeveer 2-3 mm dik. Ons gewapende systeem is iets dikker door de glasvezelwapening en extra onderlaag en zal op ongeveer 5 mm zitten.

Ja, dit klopt. Deze vraag krijgen wij vaker, maar dat komt omdat de onderlaag iets dikker gesmeerd wordt. Met een emmer MC01 (onderlaag) doe je gemiddeld 1,67 m2, terwijl je met een emmer MC02 (toplaag) gemiddeld 4 m2 smeert. In beide gevallen zijn we van een enkele laag uitgegaan. Bij de MC02 smeer je standaard twee lagen, vandaar dat het lijkt alsof het niet klopt. Maar dit is dus wel het geval. 

Snelle levering
18 kleuren
Doe-het-zelf pakketten