Over ons

Drogemortel.nl is onderdeel van Mixing Plant Gennep BV (MPG BV). MPG is in 2013 ontstaan uit een samenwerking tussen AVG en Mobigroep BV. Waar Mobigroep zich specialiseert in cement, scheepstransport en menginstallaties voor infrastructurele werken, is AVG actief in de transport- en bouwstoffensector, infra en explosievenopruiming. Twee veelzijdige bedrijven die in 2013 een gezamenlijke behoefte hadden aan een menginstallatie voor droge poeders en mortels. Hieruit is MPG ontstaan.

MPG is zo’n 10 jaar geleden begonnen aan het bouwen van een groot silopark. Nadat dit silopark enkele jaren heeft gediend als overslagstation, werd deze uitgebreid met een menginstallatie. Door het toevoegen van een menginstallatie aan het silopark was het mogelijk voor MPG om producten zelf te gaan ontwikkelen en produceren. Met cement als hoofdcomponent werden verschillende producten voor de infra en ruwbouw in de markt gezet en waar

"De menginstallatie zorgde ervoor dat we zelf producten konden gaan ontwikkelen en produceren." 

nodig mobiele silo’s meegeleverd om wachttijden op de bouw te verkleinen. Deze mobiele silo’s staan tevens door heel Nederland verspreid als afhaalstation voor kleinere afnemers. Aangezien er meerdere raakvlakken zijn met deze activiteiten en de afbouwsector waar veel technische mortels gebruikt worden, is er door MPG geïnvesteerd in een bedrijfshal, afzakinstallatie en modern laboratorium voor productontwikkeling en kwaliteitscontrole. Deze technische mortels worden door MPG online verkocht onder de naam MPG Mortel. Voorbeelden van de droge mortels die op dit moment gemaakt worden zijn tegellijm, snelcement, (snel)beton, egalistatiemortel en hardstof-instrooimiddel.

MPG door de jaren heen

Start bouw silopark

2009

Allereerst werden er twee overslag silo’s van Mobigroep BV gekocht door AVG.

 

Oprichting MPG

2013

Aan de overslag silo’s werden meerdere grondstof silo’s en een menger toegevoegd. Hierdoor was het mogelijk om producten zelf te gaan ontwikkelen en produceren. Zowel AVG als Mobigroep BV hadden behoefte aan een menginstallatie voor droge poeders en mortels. De keuze om samen verder de markt te betreden, was dan ook snel gemaakt. Hieruit is MPG ontstaan.

Bouw voorraadsilo’s gereed product

2016

Voorheen was het alleen mogelijk om vrachtwagens te laden onder de menger. Dankzij de bouw van voorraadsilo’s kunnen vrachtwagens direct geladen worden, wat zorgt voor een tijdwinst van 30 minuten per vrachtwagen! Daarnaast bieden de voorraadsilo’s ook een stukje zekerheid aangezien er bij een storing altijd een voorraad beschikbaar is.

Oprichting MPG Mortel

2017

Aangezien de activiteiten van MPG meerdere raakvlakken hebben met de afbouwsector waarin veel gebruik wordt gemaakt van technische mortels, zag MPG een nieuwe uitdaging. Er werd geïnvesteerd in een bedrijfshal, afzakinstallatie en modern laboratorium. Deze investering heeft ertoe geleid dat MPG onder de naam MPG Mortel verschillende technische mortels produceert en online verkoopt.

Aanschaf kogelmolen

2019

Meer informatie volgt!

Ons Team